top of page
Logo_Wilma_natuurlijk_fc.png

Voetreflextherapie

 

Wat het is

 

Veel klachten ontstaan doordat de energiestroom in het lichaam uit balans is. De voeten staan in verbinding met het gehele lichaam en iedere plek van het lichaam heeft een eigen voetzône. De voeten weerspiegelen dus ons hele lichaam.  Door deze voetzône op de juiste wijze te masseren, kan de blokkade in de energiestroom worden aangepakt en weer op gang komen. Hierdoor zullen de klachten verminderen, of zelfs geheel verdwijnen.

 

Wat ik voor je kan doen

 

Ik werk volgens de methode "Manda Bergsma", waarbij de inzichten vanuit de voetreflexologie worden gecombineerd met die vanuit de acupunctuur en fysiotherapie. Vanuit deze visie bied ik verschillende behandelingen aan:

 

Preventieve behandeling *)

Juist om te voorkómen dat je lichaam uit balans raakt, worden belangrijkste zônes behandeld om de energiestroom zo optimaal mogelijk te laten zijn.

 

Ontspanningsbehandeling *)

Als je heel erg moe bent, bijvoorbeeld na een intensief medisch traject, of als je last hebt van stress kan een ontspanningsbehandeling heel effectief zijn. Dit brengt je aan de ene kant rust en aan de andere kant verhoogt het je energieniveau.

 

Klachtbehandeling

Het behandelen van specifieke klachten, zoals bijvoorbeeld: maag- en darmklachten, overgangsklachten, menstruatiepijn, spier-en gewrichtsklachten, migraine, ontstekingen, diabetes, allergieën, reuma, fibromyalgie, acute (sport)blessures enzovoorts. Maar ook bij zogenaamde “vage klachten” kan voetreflextherapie heilzaam zijn.

Deze behandeling kan prima samengaan met een eventuele behandeling door een reguliere arts of therapeut. Ik zal je dan ook altijd aanraden contact te houden met je reguliere behandelaar, zeker wanneer je ook medicijnen voorgeschreven hebt gekregen.

 

Klachten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ontstaan regelmatig klachten, denk hierbij aan (ochtend)misselijkheid, vermoeidheid, blaasklachten, obstipatie, rugklachten. Deze klachten zijn goed te behandelen met voetreflextherapie.

Maar ook als er sprake is van een stuitligging, of als de bevalling op zich laat wachten na de 40e week kan voetreflextherapie je helpen.

 

Metamorfosemassage

Metamorfosemassage is een zachte behandeling die bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzône van de wervelkolom, op de voeten, de handen en het hoofd.  Een metamorfosemassage geeft je een diepgaande ontspanning. Je energie gaat beter stromen en (nog niet verwerkte) emoties kunnen worden losgelaten. Het leidt tot bewustwording en zorgt voor evenwicht in lichaam en geest.

*) deze behandelingen worden mogelijk niet vergoed door je zorgverzekeraar. 

bottom of page