top of page
Logo_Wilma_natuurlijk_fc.png

Orthomoleculaire therapie

 

Wat het is

 

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: "juist, recht of gezond" en moleculair staat voor: “de moleculen betreffende”. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

In het begin van de 20e eeuw werden steeds meer gebreksziekten ontdekt die genezen konden worden door het toedienen van één vitamine. Een voorbeeld is scheurbuik dat te voorkomen en te genezen bleek met vitamine C. Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten, wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960. Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten en ouderdomsdiabetes.

 

Wat ik voor je kan doen

 

Wanneer je bij mij in de praktijk komt, zal ik naar je lichamelijke klachten vragen, maar ook naar je eventuele emotionele problemen. Verder zal ik nauwkeurig willen weten wat je normaal gesproken vooral eet en drinkt. Daarbij is het ook belangrijk of er voedingsmiddelen zijn die je slecht verdraagt. Soms is het verstandig om eerst te onderzoeken of je misschien een tekort of juist een overmaat aan bepaalde stoffen in je lichaam hebt. Dit kan in bloed, urine of ontlasting aangetoond worden.

 

Met alle verkregen gegevens zal ik een behandelplan voor je opstellen en dit aan je voorleggen. Dit behandelplan kan bestaan uit een voedingsadvies en/of leefstijladvies en de uitleg van het waarom hierachter. Mogelijk zal ik je adviseren om een of meer voedingssupplementen te gaan gebruiken.

 

Tevens ben ik Metabolic Balance begeider.

bottom of page